Fra daglige anfald til ingen anfald

Helle Torpegaard har haft voldsom migræne i over 25 år, og det har været umuligt for hende at finde et mønster i, hvornår migrænen kom.

Til sidst blev migrænen så slem, at den kom buldrende hver dag, og kun masser af daglig migrænemedicin gjorde, at hun kunne passe sit arbejde som journalist og redaktør.

En tur til Kina fik stor betydning

En rejse til Kina og nogle oliven blev de to ledetråde, der skulle til, for at Helle Torpegaard gennem møjsommeligt detektivarbejde fandt frem til, hvad der var årsag til hendes migræne. Og ved at spise en bestemt kost gik hun fra 30 anfald om måneden til 0.

Samtidig fik hun et indgående kendskab til fødevaremigræne og fødevaretriggere, og sammen med Kirsten Husum besluttede hun at skrive Migrænekuren, så andre migrænikere også kan blive opmærksomme på, at de muligvis får migræne på grund af den mad, de spiser.

For nogle år siden var jeg og familien i Kina i tre uger, og der oplevede jeg, at jeg måske kun havde haft migræne to gange. Helt usædvanligt. Vi havde været langt væk fra de store vestligt inspirerede hoteller og ude i provinsen, hvor vi havde spist meget lokalt og helt anderledes, end jeg plejer. I tre uger havde vi f.eks. ikke set skyggen af brød.
Læs resten af Helles historie i bogen om at finde frem til den kost, som hun i dag spiser efter – uden migrænetriggere.